L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha enviat un requeriment al director d'El Español, Pedro J. Ramírez, per una falsa foto de la candidata de Junts a la Presidència, Laura Borràs, en la qual suposadament feia de gogó el 1994 en un anunci del refresc Kas.

"Al marge que el contingut de l'article resulta absolutament deplorable, en aquest es falta a la veritat en afirmar que jo soc la "gogó vestida de negre" que apareix a l'anunci estiuenc de la marca de refrescos Kas, quan això és absolutament fals i a més perjudica de forma greu el meu honor", afirma la mateixa Borràs en el requeriment. Cuevillas demana, en nom de la candidata, una rectificació pública a El Español.

En cas que no hi hagi retractació, l'advocat ha anunciat que interposaran accions judicials. "No deixarem que ataquin impunement la nostra candidata (i futura presidenta)", ha advertit.

La notícia d'El Español intentava ridiculitzar Borràs atribuint-li el passat de gogó. "El paio es torna boig. S'arranca la jaqueta i comença a fer salts. Es fa fort al mig de la pista. Una gogó vestida de negre balla al costat i l'anima, davant la mirada d'emprenyament de la xicota del protagonista. Com va acabar la parella? La parella va acabar bé: fent-se un petó en un banc a la llum de la lluna. Com va acabar la gogó? La gogó va acabar encara millor: és la nova candidata de Junts per presidir la Generalitat de Catalunya", assegurava el redactat.

El dirigent de Podemos Pablo Echenique ja va sortir fa uns dies en defensa de Borràs i va titllar d'"escombraria masclista" l'escrit del diari de Pedro J. Ramírez.

"Hi deu haver qui ho vulgui tractar de "periodisme", arrossegant així el nom d'una professió noble pels fems. En la meva opinió, és molt més precís dir-li "escombraria masclista". Més enllà de les àmplies diferències polítiques que ens separen, tot el meu suport, Laura Borràs. Fan fàstic", va dir Echenique.

Aquesta nit El Español ha rectificat la seva notícia i ha reconegut que Laura Borràs no era la gogó.