"Esperem que el clima de revenja canviï amb el nou govern espanyol". Aquest és el desig de Jaume Alonso-Cuevillas, l'advocat del president a l'exili, Carles Puigdemont, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha recordat que quan hi ha un canvi de govern també hi ha un canvi de fiscal general, i que per tant el nou podria tenir "una actitud menys repressiva".

Cuevillas ha confessat que els 35 anys que porta exercint el dret no li han servit de res perquè darrerament, diu, en aquests temps tan convulsos, han canviat la manera d'interpretar i d'aplicar les lleis. En la mateixa línia, ha explicat que s'està fent una interpretació del dret on "s’ha posat com a valor principal preservar la unitat d’Espanya", el lletrat assegura que "això no és així" perquè els principals valors del dret "són la democràcia i el respecte dels drets humans".

L'advocat del president a l'exili ha matisat que quan Zapatero era president del govern espanyol, "es va despenalitzar el delicte de convocatòria de referèndum legal", per tant, subratlla que el Codi Penal espanyol no té instruments eficaços per lluitar contra una declaració pacífica d’independència. A més a més, ha considerat que s'estan "forçant els fets per intentar encaixar el què ha passat en un delicte de rebel·lió".

Referint-se al futur nou fiscal general, Jaume Alonso-Cuevillas l'ha instat a entendre el que ha passat a Catalunya: "això no és una rebel·lió, el que va passar el 23-F sí que ho era". Finalment, ha admès que "a Catalunya com a molt es pot haver produït desobediència o certs desordres públics dels que no serien responsables el Govern i el Parlament, ho seria la persona en concret que ho ha fet".