L'advocat i economista Jaume Alonso-Cuevillas ha denunciat la manca de suport i la inacció del Consejo General de la Abogacía Española per no condemnar els atacs reiterats que ha patit un altre advocat, Gonzalo Boye. L'últim ha estat aquesta nit a casa seva on han entrat rebentant la reixa d'una de les finestres petites de la seva llar. De moment, estan investigant què s'han endut o segons el mateix Boye, "què hi han deixat". Cuevillas fa extensiu el silenci de la Abogacía a altres institucions com el Colegio de Abogados de Madrid. D'altra banda, l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) tampoc s'ha pronunciat.

Sí ho han fet són el col·lectiu Juristes de l'ANC: "Fem una crida a tots els Col·legis de l'Advocacia i al seu Consell per manifestar tota la indignació i solidaritat amb els companys per les continuades pertorbacions i interferències que pateixen en l'exercici del dret de defensa". I en les darreres hores s'hi han sumat Advocats Voluntaris 1 d'Octubre, La Coordinadora de l'Adovacia de Catalunya i l'organització internacional The Arrested Lawyers que demana investigar a fons el cas i que "el govern garanteixi als advocats poder exercir la seva professió sense intimidacions".

En un tuit, Cuevillas ha escrit: "No soc capaç de trobar els tuits de condemna i suport del Consejo de la Abogacía, ni de l'ICAM i d'altres col·legis d'advocats per l'atac al despatx dels companys Boye i Isabel Elbal. Algú me'ls pot enviar?". Per despatx cal entendre el de la seva pròpia casa a diferència d'altres casos en què sí han entrat al bufet d'aquests dos advocats.

El mateix Boye ha contestat, amb fina ironia la pregunta de Cuevillas: "Jo tampoc", acompanyat d'una icona que li pica l'ullet. 

Cuevillas és advocat, també del president Carles Puigdemont, però actualment ho compagina com a portaveu de justícia de Junts per Catalunya.