El diputat de Die Linke al parlament alemany i al Consell d'Europa, Andrej Hunko, ha denunciat l'assalt al despatx de l'advocat Gonzalo Boye per part d'uns desconeguts. "És preocupant i totalment inacceptable que el seu despatx hagi sigut assaltat per uns desconeguts per segona vegada en nou mesos", ha escrit el diputat en el seu compte de Twitter.

"Gonzalo Boye, l'advocat de Carles Puigdemont, és un dels advocats més prestigiosos d'Espanya. És preocupant i totalment inacceptable que el seu despatx hagi estat assaltat per desconeguts per segona vegada en 9 mesos".

El diputat Andrej Hunko va exercir com a observador internacional el referèndum de l'1-O i s'ha mostrat en altres ocasions crític amb l'actuació de l'estat espanyol. El 2018 va demanar que Alemanya o la Unió Europea s'impliquessin en la crisi catalana i oferissin mediació. El membre de Die Linke defensa que la situació del president Carles Puigdemont i l’independentisme és un afer “general" i reclama a Europa que deixi de mirar a una altra banda.

Dos assalts en menys de nou mesos

El passat mes de gener ja van entrar al seu despatx. Va ser objecte d'un assalt per part d'uns desconeguts. Així ho va denunciar el lletrat de Carles Puigdemont i Quim Torra a través de Twitter, i aleshores ja va avisar que si el que pretenen és intimidar-lo "ho tenen clar". Boye també va mostrar les destrosses que van fet els assaltants en material informàtic, concretament del servidor, i van regirar a consciència calaixos i armaris on el lletrat té la documentació.

Aquest diumenge, l'advocat ha tornat a denunciar que el seu despatx ha estat forçat per unes persones sospitoses."Per segona vegada en menys de nou mesos hem rebut visita de desconeguts, aparentment que no s'han emportat res... Veurem si tampoc ho han portat", ha explicat al seu compte de Twitter. Boye ha descrit que han "tallat la reixa d'una de les finestres, l'han desmuntada, han destruït els sensors volumètrics i han destrossat l'alarma".