La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha reclamat aquest dilluns al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que en la reunió que mantindrà properament amb la formació taronja també hi sigui present el PP.

En declaracions als mitjans, Roldán ha afirmat que Sánchez ha cridat aquest dilluns la portaveu al Congrés de la formació taronja, Inés Arrimadas, en resposta a la carta que aquesta li va fer arribar fa uns dies demanant-li una primera trobada per explorar un Govern alternatiu i constitucionalista.

"Hem rebut una trucada de Sánchez", ha explicat Roldán, que ha afegit que en aquesta comunicació el líder de l'executiu del PSOE hauria mostrat "la seva voluntat de reunir-se" amb Arrimadas. "Però nosaltres li hem fet arribar la nostra proposada d'un govern de 221 escons, un govern de centre, estable, moderat i constitucionalista i això inclou el PP, és una reunió a tres", ha assenyalat Roldán.

Per això, la formació taronja reclama a Sánchez que "rectifiqui" i aprofiti la reunió a Barcelona d'aquest dimarts amb ERC per "trencar" les actuals negociacions amb Unidas Podemos i explorar una altra via amb Cs i PP, "la via Arrimadas".

"Recapaciti, senyor Sánchez, no deixi el futur de 47 milions d'espanyols en mans dels nacionalistes. No es torni a equivocar", ha afegit la candidata de Cs a la Generalitat.