El líder de Cs, Albert Rivera, ha anunciat que tenen previst reunir-se durant les properes hores (entre dimarts tarda i dimecres matí) amb els comuns per intentar que donin suport a la candidatura de Cs a presidir el Parlament. Rivera recorda que Cs ha estat la llista més votada i posa la pressió als de Xavier Domènech per tal que es decideixin entre ells i les forces independentistes.

"Aviat sortirem de la incògnita de saber si estan del costat dels separatistes o dels constitucionalistes", ha manifestat. Fins ara, la formació de Domènech ha tancat la porta i s'ha negat a donar suport als d'Arrimadas. D'altra banda, Rivera ha reconegut que existeix una "possibilitat remota" des del punt de vista aritmètic per tal que Cs governi a Catalunya.

Per això, demana a les forces independentistes que formin un Govern que "respecti la llei i la Constitució" i apel·la al "sentit comú" a l'hora d'escollir president. "Els demanem que tornin al sentit comú, surtin de Matrix i escullin un president que no estigui imputat", ha declarat després de la reunió del comitè executiu, el primer després de les eleccions del 21-D.

Ciutadans és conscient que té poques possibilitats de poder fer-se tant amb la presidència del Parlament com de la Generalitat però, tot i això, vol intentar-ho posant pressió sobre Catalunya en Comú-Podem. El president de Cs, Albert Rivera, ha anunciat que l'equip del partit a Catalunya (amb el número 2, Carlos Carrizosa al capdavant) ha tancat una reunió per dimarts a la tarda o dimecres matí amb la formació liderada per Xavier Domènech per parlar sobre la posició dels comuns davant la candidatura de José María Espejo-Saavedra. 

D'altra banda, ha valorat la proposta de Junts per Catalunya que aposta per celebrar el ple d'investidura de manera telemàtica per tal que Carles Puigdemont prengui possessió del càrrec de president des de Brussel·les. Llavors, el president tornaria a Catalunya, amb el risc de ser detingut però, aquest cop, ja com a president escollit pel Parlament. 

Rivera ha ridiculitzat la proposta de Puigdemont i diu que "viu a Matrix". "Els que no ens hem pres la pastilla no entenem el seu món, el d'una república que no existeix i que pensa que pot governar per Skype o Whatsapp; el nacionalisme xoca amb el principi de realitat", ha manifestat.