El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assegurat que el seu partit està disposat a parlar amb altres formacions sobre una reforma de la Constitució i debatre el model territorial. Tot i això, el dirigent de la formació taronja ha assegurat que seria un error plantejar-la abans de l'1 d'octubre, data en què es celebrarà el referèndum a Catalunya, perquè considera que aquesta data "no hauria de ser un referent" per als partits constitucionalistes.

Villegas ha apostat, en una entrevista a Europa Press, per una negociació entre diversos partits i amb la participació de diversos experts. "No cal que es faci en l'àmbit d'una comissió en el Congrés dels Diputats", ha assegurat el dirigent de Cs en referència a la proposta del PSOE.

Tot i això, i discrepant també amb els socialistes, "posar-se l'1 d'octubre com a data abans de la qual s'hagin d'iniciar aquestes negociacions, em sembla que no té cap sentit". Segons assegura, es tracta d'una data que han situat en el panorama polític "els que volen trencar la Constitució, els que volen trencar la unió i la igualtat dels ciutadans espanyols". 

Respecte dels canvis que la formació taronja introduiria a la Constitució sobre l'organització territorial de l'Estat, ha defensat "tancar el model autonòmic i delimitar clarament quines són les competències de l'Estat", posant fi al "xantatge continuu" que, segons considera, suposa el traspàs de competències a les comunitats autònomes, que aprofiten per negociar amb el Govern espanyol quan veuen que està en una situació de "debilitat". 

En referència a la situació a Catalunya, on ha quedat descartat que l'1 d'octubre es celebrin unes eleccions autonòmiques en comptes d'un referèndum -perquè ja no hi hauria temps de convocar-les-, Villegas veu complicat el pronòstic. "Els principals protagonistes, els que són al Govern de la Generalitat i la CUP des de fora, segurament no tenen gaire clares les hipòtesis i es van barallant entre ells", ha assegurat.