Ciutadans, PSC i PPC han demanat avui a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que compleixi la llei i acati les sentències dels tribunals, després que avui els membres de la Mesa i del Govern han rebut la notificació del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la resolució del referèndum.

El Tribunal Constitucional va acceptar la setmana passada l'incident d'execució que li va plantejar el Govern contra la resolució del Parlament aprovada l'octubre passat amb els vots de Junts pel Sí i la CUP i que preveia la convocatòria d'un referèndum com a molt tard al setembre del 2017.

"És una pena que dia rere dia polítics catalans se saltin la llei, però aquestes notificacions demostren que la llei és igual per a tots, et diguis Forcadell, Artur Mas o Francesc Homs", ha dit en roda de premsa el portaveu adjunt parlamentari de C's, Fernando de Páramo, que ha advertit que "encara que Forcadell es pensi que està per damunt de la llei, ha de complir-la".

De la seva banda, el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret, ha insistit en "la necessitat que el conjunt d'institucions mantinguin la seva actuació dins l'ordenament jurídic, amb acatament a les decisions dels tribunals".

"La solució a la situació política que viu Catalunya ha de venir de la mà de la política, a través del diàleg, la negociació i el pacte i donant paraula a la ciutadania, que és qui ha de trobar sortida a aquest atzucac", ha remarcat.

El portaveu popular al Parlament, Alejandro Fernández, ha opinat que la notificació del TC demostra que la Justícia i els serveis jurídics del Parlament "funcionen", al contrari del "sentit comú" dels polítics sobiranistes.