El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha amenaçat amb dur al Consell de Garanties Estatutàries els pressupostos que demà presentarà el Govern si aquests inclouen partides dedicades al procés. En una roda de premsa des del Parlament aquest dilluns, Carrizosa ha recordat que això ja va passar, en referència al finançament de l'1-O pel qual la justícia espanyola ha acabat obrint una macrocausa que ha afectat el Govern de Puigdemont, alts càrrecs i alcaldes.

També sobre els pressupostos, ha lamentat que estiguin condicionats per la "ideologia" dels antisistema de la CUP i que el PSC els aprovi "a cegues" sense conèixer el seu contingut. Acompanyat del vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín, Carrizosa ha dit que intentarà treballar perquè els pressupostos catalans s'assemblin als d'Andalusia.

 

Carrizosa ha aprofitat per carregar contra el projecte de la CUP i ha recordat el seu rebuig al turisme, l'ampliació de l'aeroport del Prat i la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern. "Ells van condicionar el suport al Govern i no el van condicionar a millorar els recursos a la sanitat sinó a desarmar els Mossos davant els violents en les manifestacions", ha afegit.

Finalment, ha criticat el PSC perquè està "servint de rèmora i no d'impuls", i li retreu que, segons el seu parer, estigui disposat a tirar endavant els Pressupostos de la Generalitat per al 2022 sense conèixer encara el seu contingut. De fet, els socialistes han tornat a oferir avui el seu suport "a canvi de res". El líder taronja també ha criticat que en els darrers anys els governs de la Generalitat no hagin estat per blindar l'estat del benestar, sinó per "blindar el procés".

Badalona

En relació a la moció de censura contra Xavier García Albiol, Carrizosa ha lamentat que el fins ara alcalde de Badalona no hagi fet un "pas al costat" per evitar posar l'ajuntament en mans d'una coalició separatista. El president de Cs al Parlament també ha insistit que "no és una cosa estranya demanar que les forces constitucionalistes s'uneixin a Catalunya". Segons Carrizosa, sembla que l'únic que espera Albiol és una "segona oportunitat" en les pròximes eleccions municipals i que la població no penalitzi "les sospites de corrupció".

Juan Marín

Per la seva banda, Juan Marín ha fet una crida a donar amb els pressupostos estabilitat i seguretat a Catalunya i ha lamentat que "el PSC faci el que digui Sánchez, perquè li interessa que ERC continuï donant-li suport al govern".

"La senyora Montero, la que mai no compleix, imposarà uns pressupostos a tots els catalans. El PSC és una delegació del Govern de Sánchez a Catalunya, mentre Sánchez depengui d'ERC per seguir al seient de Moncloa", ha afegit.

 

Imatge principal: el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, i el vicepresident d'Andalusia, Juan Marín / Foto: ACN