La retirada de l'escut del rei emèrit, Joan Carles I, de la plaça del Cinc d'Oros de Barcelona no ha agradat als grups municipals de Ciutadans i el Partit Popular. Diversos dirigents d'ambdues formacions han lamentat la decisió de l'Ajuntament d'Ada Colau i han criticat el "desurbanisme tàctic" de l'alcaldessa.

L'obelisc de la plaça, formada per la confluència de l'avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer de Còrsega, tenia des de l'any 1981 gravat en una llosa l'escut del monarca. És més, la plaça va dur el nom de Joan Carles I fins al 2016, quan el consistori barceloní va decidir recuperar el nom popular que tenia a principis del segle XX. Aquest dissabte, però, uns operaris han retirat aquest element, la qual cosa ha provocat la indignació d'alguns membres de l'oposició.

Denuncia el "populisme tàctic" de Colau

La líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, María Luz Guilarte, ha criticat el "desurbanisme tàctic" d'Ada Colau és en realitat un "populisme tàctic". 

Segons la dirigent, el govern dels comuns i el PSC estan "atacant l'espai públic i a les institucions democràtiques com la corona". "Volem més solucions i menys propaganda" davant de l'"afartament" de la ciutadania, ha reclamat a Twitter.

TUIT CIUDADANOS LUZ GUILARTE

@MLuzGuilarte

D'altra banda, la regidora ha aprofitat també per denunciar la "passivitat" o, fins i tot, "el suport" de Colau davant "l'okupació" i els "disturbis". Segons ella, "s'estan produint moltes protestes per la falta de diàleg, la falta de resposta del govern municipal als ciutadans". "La senyora Colau i el senyor Collboni no escolten els ciutadans, imposen a cop de decret la seva ideologia sense permetre la participació ciutadana", ha afegit.

Contra el "desgovern" de Colau i el PSC

El coordinador del grup municipal a Barcelona, Josep Maria Gonzàlez Murt, també ha denunciat la situació al seu perfil de Twitter: "No hi ha escut tan gran que es pugui treure, ni acte propagandístic que pugui callar els barcelonins, enfront de la mala gestió i el desgovern de Colau i el PSC. L'estratègia de respondre amb més populisme ja no funciona i apareixen els actes fruit de la desesperació", ha comentat.

TUIT CIUDADANOS BARCELONA

@CiudadanoGonza

 

Gastar els diners en "primaveres republicanes"

Per part del PP, el regidor Óscar Ramírez ha acusat l'alcaldessa de gastar-se "els diners de tots els barcelonins per celebrar primaveres republicanes" i menysprear "els més de 40 anys de democràcia". A més, li ha retret que ho faci "en plena crisi econòmica i sanitària".

Una mesura per "acontentar ERC"

En un comunicat, ha avançat que els populars preguntaran a la propera Comissió de Cultura de l'Ajuntament per la destinació i el cost i de la retirada de l'emblema borbònic i ha assegurat que Colau fa "aquest tipus de performance per acontentar ERC". "És el preu a pagar pel suport als pressupostos", ha afirmat.

 

Imatge principal, operaris retirant la placa amb l'escut d'armes del rei emèrit / ACN