Ciutadans i el PP han carregat contra el cap de l'oposició, Salvador Illa, per haver-se oferit reiteradament al Govern a negociar i aprovar els pressupostos. Ambdues formacions han acusat Illa i el PSC de tous i els hi han recordat que, al seu parer, els comptes del Govern perpetuaran la càrrega d'impostos sobre la classe mitja i treballadora i el finançament del procés.

"Hem vist com Illa torna a reiterar la seva voluntat de donar suport als pressupostos, que van en la línia dels darrers, i serviran per regar els xiringuitos i mantenir el procés. I mentre tenim una situació molt greu en la qual cada vegada marxen més empreses, més joves perden oportunitats i les famílies no arriben a final de mes", ha carregat el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa.

 

En aquest sentit, Carrizosa ha afirmat que el PSC "està fent l'oposició que desitjaria qualsevol Govern" i ha volgut comparar Illa amb el paper com a cap de l'oposició que va fer el president d'ERC, Oriol Junqueras, entre el 2012 i el 2015. Per a Carrizosa, Illa dona suport al Govern perquè té interessos comuns, "com passava entre Junqueras i Artur Mas". I ha posat d'exemple el vistiplau de l'Advocacia de l'Estat als avals de l'ICF i el suport d'ERC als pressupostos espanyols.

PP: el PSC és la "marca blanca d'ERC"

En la mateixa línia, la diputada del PP català Lorena Roldán ha titllat el PSC de ser la "marca blanca d'ERC" per oferir-se a tirar endavant els pressupostos en cas que no sigui possible fer-ho amb la CUP. "El PSC està desitjós de recolzar una massacre d'impostos a la classe mitja i treballadora i no té cap problema en donar suport a una enorme despesa en propaganda separatista", ha dit Roldán.

 

En aquesta línia, ha assegurat que el partit liderat per Salvador Illa "ni és govern, ni és alternativa". Després que el passat divendres ERC i PSOE arribessin a un acord per als PGE, la diputada dels populars ha reiterat que hi ha un "matrimoni de conveniència" entre els republicans i el govern de Pedro Sánchez.

Comissió sobre les residències

Cs i els comuns també han carregat contra el PSC i els partits de Govern per haver-se posicionat, en principi, en contra de la comissió d'investigació de les residències

"No entenem com Junts, PSC i ERC s'estan aliant per fer el mateix que va fer Ayuso a Madrid. Van morir més de 9.300 persones durant la primera onada. En molts casos va ser per desatenció i manca de recursos. No es pot mirar a una altra banda. Volíem reengegar una comissió que tenia consens la legislatura passada", ha carregat la diputada d'En Comú Podem Jéssica González.

Carrizosa, per la seva banda, ha recordat que els socialistes van votar a favor de la comissió la darrera legislatura i els ha acusat d'"apuntalar el règim del procés".

 

Imatge principal: reunió entre els grups de Ciutadans i el PP al Parlament / Foto: Efe