Els votants de PP i Ciutadans consideren que el franquisme va ser positiu o va tenir elements positius per a la història de Catalunya. En relació a aquesta qüestió, el 51,7% dels votants de Cs i el 48,7 del PP consideren que el franquisme va tenir coses positives i negatives, mentre que un 6,4 de Cs i un 23,5% del PP pensa que va ser positiu. La conclusió és que només el 38,1% dels votants de Ciutadans i el 23,6 dels del PP consideren que el franquisme va ser negatiu per a la història de Catalunya.

Aquestes dades contrasten amb els votants de la resta de partits, que, en la valoració general, el 22,5% dels enquestats per la darrera onada del CEO considera que el franquisme va tenir coses positives i negatives mentre que el 3% creu que va ser positiu.

CEO

Tret de PP i Ciutadans, on la valoració majoritària veu coses positives i negatives al franquisme, tota la resta de partits consideren que va ser negatiu per a la història de Catalunya. Així ho pensen el 79,3% dels votants de JxCat, el 87,3 dels d'ERC, el 66,6 del PSC, el 73,7 dels comuns i el 94,4% dels cupaires.

El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha argumentat el fet que s'hagi inclòs aquesta pregunta en aquesta tercera onada de l'any, en l'actualitat del debat sobre el franquisme. Ha recordat que una enquesta de Metroscopia plantejava la mateixa qüestió el passat mes de setembre en relació a Espanya. En aquell sondeig, un 44% dels enquestats van considerar que el franquisme va tenir coses positives i negatives per a la història d'Espanya i un 8% va considerar que havia estat positiu.