Ciutadans ha registrat a la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia contra el president del Parlament, Roger Torrent, per haver permès el debat i votació de la resolució pactada conjuntament entre JxCat, ERC i la CUP que el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar parcialment i que els partits independentistes van modificar a través d'esmenes. Així ho han explicat aquest dilluns fonts de la formació taronja a l'ACN.

El text que es va debatre i votar finalment al ple, que havia de ser la resposta de les tres formacions a la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, rebutjava la "censura" del Constitucional i reprovava la monarquia, una qüestió sobre la qual el TC ja s'havia pronunciat en contra.

Dimarts passat, dia en què es va debatre i votar la proposta de resolució, la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, ja va anunciar que portaria Torrent a la fiscalia per aquesta qüestió. Roldán va argumentar aquesta decisió durant la seva intervenció al ple, perquè va assegurar que "va contra la legalitat" i va criticar que els independentistes tornin a fer promeses "que no podran complir”, quan ja saben “com acaba la pel·lícula", perquè "tenen companys a la presó".