"El príncep del 3% l'ha feta i no l'ha pagada". Així s'ha referit Manuel Rodríguez, de Ciutadans, a Oriol Pujol i el seu tercer grau durant la comissió de justícia al Parlament en què avui ha comparegut Ester Capella.

Rodríguez no s'ha tallat ni un pèl a l'hora de qualificar Pujol com a "fill del capo de la màfia del 3%" i qüestionar el fet que se li hagi donat el tercer grau penitenciari, que ha fet que ja només hagi d'anar a dormir a la presó els dies de cada dia.

Capella ha hagut d'explicar tot el procediment penitenciari que es desenvolupa per llei a l'hora de donar el tercer grau. "És habitual, no és una excepció", ha dit la consellera. El cas d'Oriol Pujol es repeteix 800 cops cada any. 800 persones obtenen el tercer grau dins els dos primers mesos d'entrar al centre penitenciari. I això representa un terç de totes les persones que entren cada any a la presó a tot Catalunya. La consellera ha volgut tancar el debat recordant la base del règim penitenciari: "Té una funció resociabilitzadora, no de càstic".