La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha demanat al PP que designi un president de la Comunitat de Madrid "interí" que substitueixi Cristina Cifuentes fins a la celebració de les eleccions autonòmiques, per les irregularitats sobre el màster que la presidenta madrilenya assegura haver cursat a la Universitat Rei Juan Carlos (URJC).

En una entrevista d'Antena 3, ha criticat que Cifuentes "no va donar explicacions, no va convèncer ningú i va incórrer en contradiccions respecte a allò que ella mateix havia dit", i ha valorat que la renúncia al títol anunciada aquest dimarts per la presidenta autonòmica no aclareix la situació.

"El que ha de fer la senyora Cifuentes és dimitir, que el PP posi un president interí fins a les pròximes eleccions i que s'acabi la incertesa en el Govern de la Comunitat de Madrid", ha insistit la diputada catalana.

Arrimadas ha defensat que Cs demani als populars un candidat alternatiu i, encara que no ha aclarit si donaran suport a una moció de censura a la presidenta, ha valorat que "és insostenible que Cifuentes segueixi al capdavant de la Comunitat de Madrid". Ha recordat que a Múrcia es va produir una situació similar i que el PP va reaccionar "tard i malament", però que al final l'expresident Pedro Antonio Sánchez va renunciar i va ser investit Fernando López. "Si el PP no pren decisions i vol posar en perill el Govern de la Comunitat de Madrid, serà responsabilitat del PP", ha sentenciat.

Sobre les crítiques dels populars a membres de Cs que hagin pogut alterar el seu currículum, ha demanat de no comparar "dir que es té un nivell mitjà d'anglès quan al final u no sap manipular ni per demanar l'hora" amb una presumpta trama que afecta una universitat pública. I és que per a Arrimadas, Cifuentes s'ha beneficiat "d'un tracte de favor d'una universitat pública en la qual la resta d'estudiants ha de pagar els seus estudis".