El diputat de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid César Zafra ha retret al Govern espanyol la gestió del conflicte de les vagues a l'aeroport del Prat i ha assegurat que l'executiu de Mariano Rajoy "hauria d'haver pres cartes en l'assumpte molt abans".

Els treballadors d'Eulen, l'empresa encarregada de la seguretat del Prat, celebraran aquest diumenge una nova assemblea en què sotmetran a votació la proposta de mediació del Govern de Catalunya i decidiran si suspenen la vaga indefinida prevista dilluns. Els treballadors ja es van reunir aquest dijous, però lluny de votar la proposta de la Generalitat, van proposar altres opcions que en cap moment havien estat sobre la taula de negociació.

Davant aquesta situació, Zafra ha dit que "no pot ser que sembli que els espanyols ens estem acostumant que cada estiu hàgim de tenir una vaga" i que aquesta afecti "molta gent que ha estat estalviant durant tot l'any per poder anar-se'n uns simples dies de vacances".

"El problema del Prat és una pilota que s'han anat tirant entre tots. Tant per part d'Aena, el Govern central, com per part de la Generalitat, que en cap moment ha reaccionat i que ha esperat que Aena solucionés el problema", ha dit el diputat en declaracions als periodistes. El diputat ha apostat per solucionar com més aviat millor el problema, perquè "el que no pot ser és que les vagues siguin justament en moments en els quals faran més mal a tota la societat".