El grup de Ciutadans ha registrat una queixa a la Mesa del Parlament en què denuncia que el departament de Polítiques Digitals de la Generalitat ha contestat a les peticions d'informació del partit amb arxius que tenen contrasenyes com "presospolítics", "independència" o "república digital". Per això, el partit de Carlos Carrizosa ha demanat formalment que les contrasenyes siguin "imparcials".

En la queixa, a la qual ha tingut accés Efe, la formació taronja exposa que aquest departament respon així a les peticions d'informació del partit, i demana a la Mesa que faci un requeriment a la Generalitat perquè la informació que es lliuri als grups s'acompanyi "de contrasenyes i claus d'accés de contingut tècnicament segur i neutral".

Des de Ciutadans entenen que no poden considerar com a respostes aquestes peticions d'informació perquè, per accedir-hi, el Govern "pretén imposar un peatge ideològic" que la formació no està disposada a "pagar", segons el document.

"Al marge de la seva patent d'inveracitat l'evident falta de neutralitat política de les esmentades expressions constitueix una mostra més de la manca de respecte al dret fonamental de llibertat ideològica dels ciutadans dels corresponents responsables de Departament", apunta la queixa de Ciutadans.