Ciutadans, novament, vol incidir en la justícia espanyola des de la política i ara demana a la Fiscalia General de l'Estat que investigui i analitzi si Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tenen dret al permís penitenciari. En concret, es pregunten si "es donen els requisits" per sortir de la presó. La portaveu dels taronges al Parlament, Lorena Roldán, exigeix que es controli l'activitat dels Jordis i s'estigui atent per "si hi pot haver risc de fuga", malgrat que cal recordar que mai han obviat els requeriments de la justícia espanyola. Roldán ho justifica així: "Ja sabem que no els agrada asseure's davant de la justícia, els vigilarem de prop". 

Sense argumentar l'afirmació, Roldán avisa: "No consentirem que hi hagi presos de primera o de segona en funció de si s'és amic o no de la Generalitat o del soci de Sánchez, ERC". Novament, Roldán qüestiona la professionalitat de les institucions penitenciàries. Paral·lelament, també ha criticat la proposta de nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estat i ha afirmat que "en només dos dies" el govern de Sánchez ha "polititzat la fiscalia".

Malgrat les intencions de Ciutadans de voler influir en la via judicial de l'Estat, Roldán es contradiu i reclama "la independència [judicial] per no tenir ingerències com el que ha passat" i que els jutges no poden estar polititzats.