Ciutadans ha presentat aquest dijous davant del Defensor del Poble un escrit per sol·licitar el "cessament" de l'assetjament del Govern a tots aquells ciutadans que treuen llaços grocs dels espais públics.

En concret, la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, acompanyada del portaveu al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha presentat el document, de 38 pàgines, a mode de "recurs" amb el qual volen "instar que cessi la violació de certs drets i llibertats" a Catalunya, segons ha explicat Girauta.

Segons el parer d'Arrimadas, "és molt trist" que s'hagi de recórrer al Defensor del Poble perquè garanteixi que el Govern no "persegueixi" els seus ciutadans, "però la situació a Catalunya no és normal".

Per aquesta raó, davant de la "sensació d'abandonament", de "desemparament" i d'"indefensió" que senten "molts catalans", la líder de Cs ha assenyalat que "continuen defensant els ciutadans de Catalunya i "la igualtat de tots els espanyols".

"No ens quedarem a casa"

Així mateix, Arrimadas ha assenyalat que, ara, malgrat els conflictes que s'estan esdevenint, "és el moment de recuperar la convivència" i que aquesta "es recupera quan qualsevol català, voti el partit que voti, pugui anar a la platja" sense que hi hagi creus grogues.

"No ens quedarem a casa", ha assegurat. "A mi no em poden demanar que, després de guanyar les eleccions em quedi a casa veient a Torra dient que atacarà a l'Estat", ha afegit la líder del partit a Catalunya.

"Condemna qualsevol agressió"

A més, amb referència a l'agressió al periodista de Telemadrid ala manifestació que ells mateixos van organitzar contra violència a Catalunya, Arrimadas ha destacat la seva "condemna a qualsevol agressió" i ha indicat que ha parlat tant amb el càmera com amb el director del mitjà.