Ciutadans (Cs) ha rebutjat participar aquest dimarts a la manifestació del Dia de la Hispanitat organitzada a Barcelona per Catalunya Suma amb el suport de Societat Civil Catalana. El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha assegurat en declaracions als mitjans que la formació prefereix commemorar el 12 d'octubre "marcant perfil propi", amb el seu acte particular, celebrat ahir, i assistint a casetes d'entitats constitucionalistes a la plaça de Catalunya per "estar amb la gent, en lloc de desfilant darrere d'una pancarta". Preguntat pels periodistes, Carrizosa ha negat que Cs vulgui fer "cordó sanitari" a cap formació i ha dit que el protagonisme de la manifestació és per a les entitats convocants, i no per als partits.

Carrizosa ha recordat que Cs sí que ha participat de la firma i lectura del manifest redactat per les entitats convocants de la manifestació i ha remarcat que el partit no decideix la seva assistència als actes en funció del signe de les formacions que els organitzen.

foto 3855557

Carlos Carrizosa visitant les parades de les entitats constitucionalistes / ACN

Així mateix, el president del grup parlamentari de Cs ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que respecti "tots els catalans sense excepció" i que no "intenti esborrar del calendari el 12 d'octubre". "Li demanem que baixi al carrer, que també vegi la gent amb banderes espanyoles i que reconegui que aquesta altra Catalunya existeix", ha subratllat.

La taula de diàleg

D'altra banda, Carrizosa ha dirigit unes paraules al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per recordar-li que "Catalunya no és aquella taula en la qual es reuneix amb els partits independentistes", ja que "ells no representen tots els catalans". En aquest sentit, ha carregat contra el PSC per no estar "a peu de carrer ni en cap mena d'acte" per commemorar el Dia de la Hispanitat.

Segons Carrizosa, l'"espanyolitat" està "mal vista" a Catalunya i, per això, cal reivindicar la "història en comú" que hi ha darrere de la celebració de la Hispanitat, una festa que considera que cal "normalitzar" al territori català.

El seu propi acte

Aquest dilluns, en ple acte de Ciutadans per "desmuntar els mites sobre la Hispanitat" es va disparar una alarma del lloc on s'estava duent a terme amb una cinquantena d'assistents -el GBC Business Center de Barcelona- i l'acte es va aturar durant gairebé una hora, temps en què algunes persones van marxar fins que es va habilitar un nou espai per fer-lo.

"És lògic que a Catalunya salti una alarma quan Ciutadans fa un acte pel dia de la Hispanitat. I salta una alarma perquè ja ens coneixen els del Govern i els partits separatistes, i saben que si venim a fer un acte és perquè explicarem coses que no són del que s'estila a la política catalana", va dir Carrizosa en una atenció als mitjans.

 

Foto principal: El dirigent de Ciutadans, Carlos Carrizosa / ACN