Cristina Casol, la diputada expulsada del grup parlamentari de Junts, ha trencat el silenci aquest dimecres en una entrevista al programa Més 324 on ha anunciat que ben aviat abandonarà el partit i que també estudia accions legals per considerar que l’expulsió ha estat “una represàlia” per la seva denúncia. Casol ha assenyalat “el president del grup parlamentari” de Junts com el responsable del “masclisme” que va denunciar davant de l'òrgan competent del Parlament i que el partit ha titllat de difamació. “Vaig entrar en política per fer política i m’he trobat un masclisme com el que no havia viscut mai”, ha assenyalat Casol, tot assegurant que per això mateix es quedarà com a diputada adscrita al Parlament.

A banda de donar-se baixa del partit, Casol ha explicat que està “valorant” amb els seus advocats “de quina manera és possible encaixar” una denúncia contra Junts. “La Llei d’Igualtat diu que quan una dona denúncia masclisme no hi pot haver represàlia; jo em defensaré perquè dic la veritat, el que he expressat és el que hi ha”.

Una llista de situacions que Casol considera "masclisme"

Segons ha dit Casol, la seva denúncia davant de l’Oficina d’Igualtat del Parlament feia una relació de situacions que hauria patit, entre les quals hi havia “escridassades en públic, menyspreu per la roba que portava, abús de poder, canvis absurds de comissions, aïllament, retirar-me de reunions amb Govern de comissions a les quals pertanyia”. “Se m’havia aïllat del grup d’alguna manera, vaig recollir-ho tot amb noms i cognoms perquè es pogués identificar”, ha afegit.

D’acord amb el relat de Casol, l’Oficina d’Igualtat ha trobat aspectes que es podrien provar, però que “a l’acusat no se’l podria fer responsable dels fets perquè qui els havien protagonitzat era el seu entorn més immediat”. La diputada expulsada ha insistit a denunciar que el que ha patit no és per “divergència ideològica” sinó per un “masclisme cultural” barrejat amb "assetjament laboral". Casol ha aprofitat per parlar del cas de la seva companya Aurora Madaula i ha confiat en el fet que ella sí que pugui aportar “proves” que acompanyin les seves denúncies. “Espero que tingui més sort que jo”, ha reblat.

La posició de la direcció de Junts

La direcció de Junts per Catalunya al Parlament, encapçalada pel seu president, Albert Batet, ha plantejat en els darrers dies impulsar mesures legals contra les "difamacions i filtracions" que hi ha hagut arran de les denúncies per raó de gènere al partit de les diputades Aurora Madaula i Cristina Casol. Batet ha explicat que el partit va demanar activar mesures legals davant d'un "trencament de la confidencialitat, davant les difamacions i les filtracions" produïdes en els casos de Madaula i Casol i que, a parer seu, tenen efectes nocius.  Batet considera que l'informe perjudica la imatge del partit i va traslladar a la resta de diputats juntaires que des del grup sempre s'havia "treballat per protegir a tothom".