La crisi interna que pateix el PSOE, amplificada encara més per la dimissió de 17 membres de la seva executiva, ha fet la volta al món i ha desembocat en una allau de tuits que ironitzen sobre la guerra oberta a l'entorn socialista.

D'una banda, el The New York Times s'ha fet ressò de la situació explicant que el líder socialista, Pedro Sánchez, intenta "sobreviure en un intent de destituir-lo". Però, de l'altra, el panorama socialista ha estat present a escala internacional en forma de memes després que el columnista del rotatiu britànic The Guardian, Owen Jones, hagi demanat per Twitter si algú pot explicar-li què li està passant al PSOE.

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, no ha dubtat ni un segon a respondre'l –també cal tenir present que són amics i que el britànic ha participat, fins i tot, en actes de campanya de la formació lila– i li ha dit que "ja t'escriuré". Jones li ha respost que això "sona una mica com a una recreació d'El Padrí".

El secretari d'Organització del partit, Pablo Echenique, s'ha sumat a la resposta del seu company i explica al columnista que la "vella elit" ha dissenyat una estratègia als mitjans "per prevenir que el PSOE triï el canvi".

El secretari d'Igualtat del Govern, Oriol Amorós, ha aprofitat l'ocasió i li ha volgut explicar que precisament el PSOE, igual que el PP i Ciutadans, no deixen votar Catalunya.

La periodista Ana Pastor, posant un toc de sal i pebre a la situació, no ha dubtat a respondre-li amb un meme.

Altres s'han afegit al carro de contestar a Jones amb memes. I és que una imatge val més que mil paraules.

Un director de cinema ha dibuixat la situació amb un gif de la guerra.

El suïcidi (polític) també ha estat present en aquestes imatges...

...i en diferents formes.

Fins i tot, l'enfonsament del Titanic ha fet la volta al món en relació a la guerra oberta al PSOE.

Leticia Sabater ha servit per exemplificar l'embolic intern pel qual passa el partit.

El tuit del periodista britànic ha rebut centenars de respostes, més de 1.500 retuits i més de 1.200 "m'agrada", motiu pel qual Jones s'ha mostrat agraït per la resposta "sensacional" que ha tingut Espanya davant la seva pregunta.