La crisi interna de Cs s'ha desbordat i han dimitit dos candidats a les eleccions del 10-N, quan el partit està a les portes de la campanya. Els números 2 i 3 de Cs al Senat per Valladolid en les eleccions del passat 28 d'abril han anunciat que renuncien a repetir com a candidats i s'han donat de baixa del partit.

L'anunci arriba després que Ciutadans va acordar dilluns presentar en les llistes les mateixes persones que ja ho van ser a l'abril, excepte en els casos que ja no formen part del partit, com el de l'exdiputat Toni Roldán.

Els dimitits són Jesús San José Sancho, exmembre de la junta directiva de Cs a Valladolid i que va ser el número dos a la llista al Senat per la circumscripció, i Pablo Pombo, número tres a la mateixa llista i membre de la junta directiva de Cs a Laguna de Duero, a la mateixa província.

Jesús San José ha manifestat en declaracions a Efe que deixa el partit perquè el veu "desnortat" i "a la deriva", tant a nivell autonòmic com espanyol, i "diu un dia una cosa i l'altre una altra". Al seu entendre, fa la sensació que Cs s'ha convertit "en més del mateix, en política antiga". En l'àmbit espanyol s'ha queixat que el partit hagi estat "incapaç d'arribar a un acord ni a dreta ni a esquerra" i s'ha referit expressament al que va passar amb la destitució del secretari d'organització de Cs a Euskadi i la dimissió de la junta directiva a Àlaba, "només per parlar amb el PP".

"Això no és un partit regenerador", ha resolt San José, i ha recordat que ha permès al Govern de Castella i Lleó crear "set viceconselleries" i un "augment de la despesa del 12% en personal de confiança". San José ha sumat a aquestes circumstàncies "el pis del president de les Corts", en referència a la polèmica suscitada per l'anunci de Luis Fuentes (Cs) que utilitzarà ocasionalment l'habitatge habilitat al Parlament, quan és procurador per la província de Valladolid.

Ha lamentat també que a Ciutadans hi hagi actualment "por a significar-se" per no patir "possibles represàlies" i ha trobat a faltar "explicacions" del secretari d'organització autonòmic, Miguel Ángel González, sobre "la topinada de les primàries" que van enfrontar l'actual vicepresident de la Junta i líder de Cs-CyL, Francisco Igea, i l'exdirigente del PP Silvia Clemente.