La consellera de Salut del govern d'Aragó, Pilar Ventura, ha presentat aquest dimarts la seva dimissió, considerant que ha de deixar el càrrec, després de la polèmica provocada per unes declaracions que va fer el passat 8 de maig durant la seva compareixença en la Comissió de Sanitat de les Corts d'Aragó on va menysprear els sanitaris.

Concretament, Ventura va assegurar que, "en els inicis de la crisi, els professionals es van posar a fabricar o adaptar material per si mateixos, una cosa que en principi fins i tot se'ls va permetre perquè es va veure que era un estímul i se sentien col·laborant davant de la dificultat que tot el sistema sanitari tenia amb els equips de protecció".

Aquestes paraules han provocat les protestes dels professionals sanitaris, els sindicats mèdics CESM Aragó i FASAMET, que han vingut demanant aquests dies la seva dimissió.

Després de totes la crítiques, Ventura ha reconegut el seu error i ha demanat perdó assegurant que "em vaig equivocar; lamento que les meves paraules equivocades hagin ofès".

Per la seva part, el president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, ha destacat la tasca de Ventura, a la qual ha donat el seu suport, i ha dit que estableixi la decisió que ha pres la consellera.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram