Crida dels CDR per portar estelades a les etapes de Catalunya i el País Valencià de la Vuelta 2023, per tal de demanar que la competició ciclista abandoni el territori. "Deixem clar amb estelades, senyeres, cartells i pintades que la Vuelta envaeix els Països Catalans i no és benvinguda", han demanat els Comitès de Defensa de la República en una piulada d'aquest dijous. Si la gent respon, és possible que veiem imatges com les que es van veure a Lleida l'any 2018 —quan els ciclistes van arribar a la ciutat entre estelades i crits de "llibertat presos polítics".

Falten dues setmanes perquè la Vuelta 2023 passi pels Països Catalans. Serà del 26 al 29 d'agost a Catalunya, per després estar del 30 d'agost al 2 de setembre al País Valencià. Durant aquests dies, els CDR han fet una crida per què "no els deixem ni un pam de carrera net" d'estelades, senyeres, cartells i pintades als ciclistes. Així doncs, el 26 d'agost serà a Barcelona; el 27, de Mataró a Barcelona; el 28, de Súria a Andorra; el 29, d'Andorra a Tarragona; el 30, de Morella a Borriana; el 31, de Vall d'Uixó a Javalambre; el primer de setembre, d'Utiel a Oliva; i el 2, de Dènia a Xorret de Catí. 

Recorregut Vuelta 2023
El recorregut de la Vuelta 2023

A les competicions ciclistes és habitual veure estelades. Més enllà del cas abans esmentat de Lleida, sovint es veuen senyeres a la televisió —així com missatges a terra. Però no només parlem de l'independentisme català, sinó que també és comú veure símbols de l'independentisme gallec o basc. Tanmateix, és veritat que de vegades aquests símbols costen de veure: no perquè no hi siguin, sinó perquè la televisió els amaga. És el que va passar l'any 2021 amb el Tour de França al seu pas per la Catalunya Nord, que l'ANC va omplir l'etapa d'estelades i RTVE ho va ignorar.

La protesta dels CDR a la Vuelta 2023 tindrà lloc en un moment que la premsa internacional està pendent de la formació del nou govern espanyol, que dependrà de Junts. Just aquest dijous és quan el PSOE ha enfilat la negociació de la Mesa del Congrés, la primera prova de foc per a Pedro Sánchez. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha posat fil a l'agulla a reunions per assegurar-se que l'anomenada "majoria plurinacional" s'imposi d'aquí a una setmana a la primera votació decisiva. D'altra banda, el PP també s'ha obert a pactar amb el partit de Carles Puigdemont: "Hem de parlar amb tots, sense empassar-nos-ho tot".