El considerat número dos de la Gürtel, Pablo Crespo, ha assenyalat avui que l'exgerent del PP de Madrid Beltrán Gutiérrez li va donar "instruccions per canviar factures" del partit a favor de la Fundació per al Desenvolupament Econòmic i Social de la Comunitat de Madrid, el Fundescam, si bé ha dit desconèixer si l'expresidenta regional Esperanza Aguirre estava al corrent.

L'exsecretari d'Organització del PP gallec, a la presó condemnat a més de 55 anys pel cas Gürtel, ha comparegut avui en la comissió d'investigació del finançament del PP a la Cambra Baixa, on ha reiterat l'existència d'un sistema de sobresous i pagaments en brut en el partit.

A preguntes del diputat de Ciutadans Toni Cantó sobre si el PP li va ordenar carregar actes del partit a Fundescam, Crespo ha explicat que "en el seu moment" Gutiérrez, imputat en diverses causes de corrupció, li va donar "instruccions per canviar factures".

Tanmateix, no ha pogut "assegurar" si Aguirre coneixia aquesta ordre ni qui va demanar a Gutiérrez que la donés: "Qui va parlar amb mi va ser el senyor Gutiérrez. Jo no he tingut cap conversa amb la senyora Aguirre". I encara que no ha eludit la seva "responsabilitat" en consentir "una qüestió així", ha explicat als diputats que la seva obligació era intentar cobrar el que el partit devia a les empreses de la Gürtel i que va ser el client, és a dir, el PP, que els va dir com havien de cobrar.

"Jo em vaig oposar a la solució de Costa però va dir: O cobreu així o no cobreu", ha precisat Crespo, que ha estat a tota hora acompanyat del seu advocat, Miguel Durán.

Cresp culpa Rubalcaba de la Gürtel

I després de reconèixer aquestes pràctiques, ha arremès contra l'exministre socialista d'Interior Alfredo Pérez Rubalcaba a qui ha acusat de ser "l'organitzador juntament amb seus amigots de la policia" de la causa de la Gürtel. "Rubalcaba i Camacho, un excap de seguretat del PSOE que era contacte de Felipe González, van citar al seu despatx l'advocat Peñas i el director d'un mitjà digital per muntar aquesta operació, que és política i és una operació del PSOE contra el PP", ha relatat.