El Carnestoltes de Ribes de Freser ha culminat aquesta tarda amb el rei Felip VI entre flames. El monument del monarca ha presidit els dies de festa a la localitat ripollesa i, com marca la tradició, s'ha encès per posar-hi punt final. 

La figura de Felip VI, vestit de jutge i ensenyant els genitals, es va presentar fa una setmana. Durant set dies s'ha pesat els testicles en una balança, que es decantava clarament cap a la seva banda. A l'altre plat de la balança hi havia llaços grocs, per representar el moviment independentista. 

Testicles Felip VI Ribes de Freser   Teatre d'Emergència

Foto: Teatre d'Emergència

"Amb aquesta figura volíem denunciar la parcialitat de la justícia espanyola" i com la monarquia hi influeix, explicaven des de la organització, el grup Teatre d'Emergència. 

El destí de Felip VI a Ribes estava anunciat. Davant de la comitiva del Carnaval i de tot el poble, han cremat el monarca, que ha quedat reduït a cendres. "Bon vent i barca nova", li han desitjat. 

L'any passat, el monument del Carnestoltes de Ribes representava una escena lèsbica entre Soraya Sáenz de Santamaría i Inés Arrimadas. Totes dues també van acabar entre flames. 

Abans de l'encesa del monument s'ha representat un judici al Rei. La cremada, al so dels tambors i amb els diables que acompanyaven el ritual, s'ha acabat amb una xocolatada popular.