Mentre el govern espanyol i la premsa de Madrid no deixen de parlar de violència per part de la ciutadania i grups independentistes, entre les tres i les quatre d'aquesta matinada algú ha cremat l'Ateneu de Sarrià deixant, a més, pintades de símbols nazis i feixistes

Així ho ha anunciat l'Ateneu mateix a Twitter, on han penjat diverses imatges que constaten els fets. Segons asseguren, fa mesos que denuncien atacs feixistes "i el perill que suposen". Ara bé. Tot i que ells tenien clar que havia estat un incendi provocat, els bombers no els ho han confirmat fins a pràcticament les 12 hores del matí.

Segons han explicat, al voltant de l'edifici hi viuen veïns que han hagut de ser desallotjats i, justament en aquest sentit, han lamentat que "tenim un perill permanent al carrer d'un grup de nazis, espanyolistes i agresius".

Precisament per això, ara reclamen "una investigació rigorosa" perquè asseguren que hi ha càmeres al voltant i aprofiten l'ocasió per denunciar que, després que altres locals i ells mateixos hagin rebut "diversos atacs feixistes", "no s'hagi fet res".

Però el pitjor de tot, segons denuncien, és que no només s'han trobat consignes nazistes i feixistes, sinó que també hi han aparegut pintades amb la frase "Muerte a los CDR".

I no només això. Segons assegura Arran Sarrià, "l'Ateneu està irrecuperable" i, de fet, tot i haver patit diversos atacs en pocs mesos, ja han volgut deixar clar que "no retrocedirem mai a la seva violència".

Als mitjans del règim?

La CUP, a més, ha mostrat tota la seva solidaritat amb aquests fets i la regidora cupaire a l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant ha lamentat "el feixisme a la ciutat que no se’n va".

Mentrestant, el primer tinent d'alcalde, Jaume Asens, ha lamentat a Catalunya Ràdio que veu un "possible atac feixista" en aquest incendi provocat i, mentre ha recordat que aquest local ja ha patit deu atacs en pocs mesos, ha subratllat que hi ha precedents d'atacs amb "aparentment contingut feixista o d'ultradreta".

El raper Pablo Haselcondemnat a dos anys i un dia de presó per enaltiment del terrorisme​, ha carregat fort contra els "mitjans del règim" perquè té clar que no publicaran aquesta informació, però assegura que si haguessin cremat la seu de Ciutadans en lloc de l'Ateneu de Sarrià, "obriria telenotícies".

La bona notícia de tot plegat és que l'incendi no ha deixat cap ferit, però sí un edifici que "no és només un espai", sinó "un projecte col·lectiu dels i les joves del barri".