Creix el negoci de Grifols als Estats Units. La multinacional catalana d'hemoderivats ha comprat 25 centres de plasma als EUA per 306 milions d'euros, assegurant-se, així, un milió de litres addicionals de plasma a l'any. La compra a BPL ha rebut les aprovacions reguladores necessàries i es finançarà amb recursos propis, sense emetre deute.

L'operació està alineada amb l'estratègia d'expansió i diversificació d'accés a plasma de Grifols, companyia que compta amb una xarxa integrada per 344 centres de plasma, dels quals 289 estan als Estats Units, incloent-hi aquests últims, i 55, a Europa.

Plasma i Covid

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha provocat que el volum de donacions de plasma hagi disminuït, i el plasma és la base dels medicaments que elabora Grifols. L'impacte de la pandèmia ha suposat un descens del 15% en el seu subministrament net de plasma el 2020. Els medicaments derivats del plasma s'utilitzen per al tractament o la prevenció de trastorns o malalties greus en diverses àrees terapèutiques com a pneumologia, hematologia, immunologia o neurologia.

A mesura que avanci la vacunació i disminueixin les restriccions per la Covid, la companyia preveu un creixement significatiu dels nivells de plasma en 2021. "Grifols continua treballant perquè el seu aprovisionament de plasma augmenti a través del seu pla d'expansió, que inclou creixement orgànic i inorgànic", sosté.

Laboratoris Grifols EP

Creix negoci Grifols als EUA / EP

Teràpies

La companyia preveu obrir entre 15 i 20 nous centres de plasma en 2021, alguns d'ells a Egipte, després de l'aliança estratègica signada amb el govern d'aquest país el novembre de 2020.

Grifols treballa per augmentar el subministrament de plasma i les teràpies derivades d'aquest​ i col·labora en les crides per mobilitzar totes les persones qualificades per donar plasma, incloent-hi tan pacients recuperats de la Covid-19 com aquells no afectats pel virus, ja que el seu plasma és necessari per salvar vides.

Foto principal, Grifols ja compta amb una xarxa integrada per 344 centres de plasma / EP