L'agència France Presse ha descrit la situació de l'Hospital del Mar de Barcelona, després de l'increment de casos de Covid a conseqüència de la convivència més gran de les festes de Nadal. Una metgessa del centre sanitari, Mapi García, afirma al mitjà francès que la situació a les Unitats de Cures Intensives (UCI) és complicada i "pràcticament la totalitat dels llits estan ocupats".

France Presse utilitza el cas de l'Hospital del Mar per explicar que a l'Estat espanyol els hospitals "estan pagant molt car" les festes nadalenques. "El nombre d'hospitalitzacions a causa de la Covid ha pujat un 82% en dues setmanes", indica.

També detalla el compromís dels professionals sanitaris, que es veuen afectats per partida doble amb la pandèmia. "Abandonar és l'últim que faríem, encara que estiguem cansats. Sempre diem: endavant i ferms", indica Mapi García. La infermera Carla Molina afegeix que el més trist és quan veuen "companys que ploren, o que estan deprimits quan tornen a casa i ho paga la família".

La situació als hospitals és crítica, segons les dades actuals, amb més pacients en planta i a l'UCI que durant el pic de la segona onada, situació que ha portat el Govern a prorrogar dues setmanes més, fins al 7 de febrer, les restriccionsEls ingressos segueixen creixent, segons les dades facilitades ahir dijous pel Departament de Salut, mentre que el risc de rebrot i de contagi (Rt) mantenen la tendència descendent.

El risc de rebrot se situa en 664, catorze punts menys que en el recompte anterior, una xifra molt lluny dels 794 punts registrats dissabte passat, l'índex més elevat des que va començar l'any. El risc de contagi també va a la baixa i passa de l'1,09 a l'1,02.

France Presse ha recordat que Espanya ja ha registrat 2,4 milions de casos de coronavirus i 55.000 morts.