Quan falta poc més d'una setmana per donar el tret de sortida oficial a la campanya electoral per a les eleccions del 12 de maig, tot i que la precampanya ja fa més d'un mes que s'allarga, els partits comencen a presentar els seus lemes de cara al 12-M. I ERC ha actualitzat el que el 2021 li va donar la segona posició en les eleccions del 14-F i els va permetre arribar a la presidència de la Generalitat després d'un pactat amb els partits independentistes. Si llavors era "Al costat de la gent", un missatge que estava present als escenaris d'aquella campanya marcada per la pandèmia enguany han repetit fórmula amb un afegit: "Al costat de la gent, al costat de Catalunya". Al cartell presentat aquest dimecres hi apareix el president de la Generalitat i candidat del partit Pere Aragonès, envoltat de persones de diferents edats. 

Acte a Ginebra amb Rovira i Wagensberg 

A banda de presentar el lema de campanya, el partit també ha anunciat avui que ERC celebrarà un acte a Ginebra durant la campanya electoral, concretament el 28 d'abril. A aquesta ciutat Suïssa s'hi va exiliar la seva secretària general, Marta Rovira, i des de finals de gener també hi resideix el diputat Ruben Wagensberg per la causa de Tsunami Democràtic, que forma part de les llistes del partit per Barcelona. Hi participaran també Aragonès i el president del partit, Oriol Junqueras. "Volem deixar clar a aquells que volen parlar de normalitat que no poden fer-ho quan encara hi ha persones a l'exili", ha apuntat la portaveu del partit Raquel Sans, número 1 del partit a la circumscripció per Tarragona.

Campanya amb parada a Pineda, poble d'Aragonès 

Sans ha xifrat en més de 200 els actes que té previst el partit per aquesta campanya en què el partit es juga continuar al capdavant de la Generalitat, tot i que les últimes enquestes situen el partit en tercera posició, per darrere de PSC i Puigdemont + Junts per Catalunya. Començarà amb un acte a Barcelona i acabarà a Tarragona, passant per altres punts del territori durant les dues setmanes que durarà la campanya, entre ells Pineda de Mar, el poble del candidat, o Manresa, Tortosa, Reus i Olot, entre d'altres ciutats catalanes. En els actes hi participaran també la direcció del partit, amb Junqueras al capdavant, consellers del Govern i també figures destacades com el portaveu del partit a Madrid, Gabriel Rufián. El total del pressupost de campanya serà d'un milió d'euros, més 620.000 destinats al mailing. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!