El vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa (JxCat), ha detallat fil per randa el doble joc efectuat per Andrés Betancor, que per una banda assessorava Ciutadans –i cobrava per fer-ho–, i per l’altra exercia com a vocal de la Junta Electoral Central (JEC), on maniobrava per aprovar els recursos que presentava Ciutadans en contra de l’independentisme.

En un fil de Twitter, Costa revela com en el cas de la decisió de la JEC de declarar inelegible a les eleccions al Parlament Europeu a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí –il·legibilitat que posteriorment el Tribunal Suprem va revocar–, va tenir un ‘modus operandi’ que va començar amb un article del mateix Betancor defensant que Puigdemont no es podia presentar a les eleccions.

El següent pas el fa Ciutadans, amb una proposta de reforma de la llei electoral, “segurament elaborada per Betancor”, per “prohibir que els ‘pròfugs’ siguin candidats a les eleccions”.

El següent pas és que Cs demani a la JEC, en un escrit fet pel mateix Betancor, que s’aparti Puigdemont de les eleccions europees.

Seguidament, la JEC, amb el vot a favor del mateix Betancor, accepta la proposta de Cs.

El cinquè pas és que surti a la llum que, efectivament, Betancor està a sou de Ciutadans.

I com a colofó, la JEC accepta la renúncia de Betancor.

Un modus operandi definit que revela el doble joc de Betancor amb la benedicció de Ciutadans i, potser, també de la JEC.