L'exministra de Defensa i exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, presidirà la Comissió d'Exteriors del Congrés, mentre que el exminitro d'Educació i exportaveu de l'Executiu, Iñigo Méndez de Vigo, estarà al capdavant de la Comissió d'Educació de la Cambra baixa.

Així ho ha anunciat el president del PP, Pablo Casado, en la reunió a porta tancada amb diputats i senadors del Grup Popular per donar compte dels canvis que es produiran en els grups parlamentaris després de la seva victòria en el XIX Congrés del PP, en el qual es va imposar a Soraya Sáenz de Santamaría amb el 57% dels vots enfront del 42%.

Aquests canvis afecten tant a la direcció del grup popular al Congrés i el Senat com a les presidències i càrrecs de portaveu de comissió. D'antuvi, ja es coneix que Cospedal -que també és presidenta del PP de Castella-la Manxa-- serà la nova presidenta de la Comissió d'Exteriors, un lloc que fins ara ocupava la gallega Pilar Rojo.

Per la seva banda, Méndez de Vigo serà el president de la Comissió d'Educació de la Cambra Baixa en substitució de l'exalcaldessa de Cadis, Teófila Martínez. L'exportaveu del Govern, que coneix bé aquesta matèria a l'haver estat el ministre del ram en aquests últims dos anys, va recolzar la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría per presidir el PP.

Maíllo, a la direcció del grup

Així mateix, el fins ara coordinador general del PP, el diputazo zamorà Fernando Martínez-Maillo, que va recolzar també la candidatura de l'exvicepresidenta del Govern, entrarà a formar part de la direcció del Grup Popular al Congrés, segons han informat a Europa Press fonts del partit.

"Enhorabona al meu company i amic Pablo Casado, que des d'avui és el nou president del PP. Avui sortim més units i reforçats d'aquest 19 Congrés del PP i vam començar el compte enrere per recuperar el Govern d'Espanya", va escriure dissabte passat Maillo en un missatge al seu compte oficial de Twitter.

Altres noms que ja es van coneixent i que formaran part de la direcció del Grup Popular al Congrés és el de la valenciana Belén Hoyo i el canari Guillermo Mariscal, han assenyalat les fonts consultades. Per la seva banda, el granadí Carlos Rojas deixarà el seu lloc com a portaveu adjunt per encarregar-se de la portaveu d'Immigració.

Abans de l'inici d'aquesta reunió amb diputats i senadors, el vicesecretari d'Organització, Javier Maroto, ha anunciat que el nou president del PP anava a "fer un esforç sense precedents per la unitat del Partit Popular" aquesta mateixa tarda. A aquesta cita ha acudit també Sáenz de Santamaría, qui aquest matí ha dit als passadissos del Congrés que serà "lleial" al PP i Espanya.