La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat avui a Sant Sebastià que la "derrota final" del terrorisme d'ETA consistirà a garantir que "no guanyin el relat" i no aconsegueixin "canviar la història". De Cospedal ha presidit avui la junta directiva regional del PP basc a Sant Sebastià, dues hores abans de l'acte de lliurament del Premi Gregorio Ordóñez a l'exprimer ministre de França Manuel Valls, que se celebra a la capital donostiarra.

La dirigent popular ha aprofitat la seva presència a Sant Sebastià i la commemoració del 23è aniversari de l'assassinat en mans d'ETA de l'expresident del PP de Guipúscoa per reivindicar el llegat de Gregorio Ordóñez i la tasca de resistència i lluita per la "dignitat" i "llibertat" que van desenvolupar al País Basc els successors del polític assassinat.

Davant d'un auditori de dirigents bascos amb el president del partit a Euskadi, Alfonso Alonso, al capdavant, i amb la presència d'un dels seus antecessors, Carlos Iturgaiz, la secretària general ha proclamat que "les víctimes del terrorisme, els seus amics, les seves famílies, els seus companys, han estat els herois més grans de la democràcia espanyola".

Ha animat els presents a transmetre als més joves "el que ha estat el terrorisme", que va significar "matar per un pensament únic", que "és el que feien i fan els terroristes". "La derrota final és que no guanyin el relat i no canviïn la història, i no ho faran mentre el PP tingui una cosa per dir", ha sentenciat.

"No hi ha mentides a mitges, ni veritats a mitges, el relat s'ha d'explicar de forma completa: que hi va haver homes i dones que van lluitar per la llibertat i per defensar les seves idees, la unitat, la concòrdia, poder gaudir del propi país, van lluitar per això i van donar la seva vida, aquest és el nostre llegat. El llegat de Gregorio Ordóñez i molts d'altres és el nostre tresor", ha afegit.

Administrar l'esmentat llegat no és una "moda passatgera", com fan alguns partits que "estan de moda" i que modifiquen els seus principis sobre la marxa. "Alguns, singularment alguns partits que estan de moda, que, per exemple, estaven contra l'educació concertada, ara sembla que hi estan a favor, estaven contra la presó permanent revisable, ara hi estan a favor, s'aixequen, veuen el diari i diuen, a veure per on anem avui", ha criticat. Ha advocat per "garantir la convivència i l'estabilitat" en lloc de "passar-se tot el dia creant divisions, provocant fractures i creant debats amb un objectiu que és guanyar vots".

En aquest punt, s'ha referit a Catalunya i ha esmentat la fugida d'empreses i les dades d'atur negatives de l'últim mes, que ha atribuït al fet que "ha estat governada per persones que no es cuidaven de l'estabilitat, de les coses de la gent, sinó dels seus propis interessos."

Cospedal ha tornat a la memòria de Gregorio Ordóñez per citar una de les frases del polític guipuscoà, que deia que "l'única independència que li importava era la que li permetia tenir un salari digne, serveis garantits i un sostre". "Aquesta és la independència que ha defensat sempre el PP", ha conclòs.