La que fos ministra de Defensa i secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha reingressat en l'Advocacia de l'Estat després de la renúncia al seu escó el mes de novembre passat i ha estat destinada a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem.

Fonts properes a Cospedal han confirmat a Efe la nova destinació de l'ex número dos del PP en una Sala que actualment porta casos de gran interès mediàtic com la possible exhumació del dictador Francisco Franco i que ha estat protagonista recentment pel polèmic ple sobre les hipoteques.

Es dóna la circumstància de què Cospedal haurà de defensar, per ordre de data, decisions adoptades pel Govern de Mariano Rajoy, del qual ella va formar part com a ministra de Defensa.

Però també és possible que hagi de fer el mateix amb alguna actuació impulsada per l'Executiu de Pedro Sánchez, afegeixen les fonts, en cas que la tramitació d'algun assumpte sigui ràpida.

Escàndol amb Villarejo

Dies després de deixar el seu càrrec en la nova Executiva del PP de Pablo Casado, Cospedal va renunciar també al seu escó en el Congrés després de l'escàndol sobre les converses que va mantenir amb el seu marit, Ignacio López del Hierro, i amb l'excomissari José Manuel Villarejo, a presó des de fa més d'un any.

En els esmentats enregistraments l'exministra i López del Hierro van parlar presumptament amb Villarejo d'encàrrecs "puntuals", d'un presumpte "dossier" sobre el directiu del partit Javier Arenas, sol·licitat pel marit de Cospedal, o sobre un presumpte espionatge al germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, en aquell moment ministre de l'Interior.

L'exministra, que va confessar que havia pensat abandonar la política des de l'últim Congrés Nacional del PP, en el que Casado va ser elegit president davant la seva candidatura i la de Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar que es va equivocar en demanar el seu marit que ajudés en una interlocució que "no era fàcil" amb Villarejo.

Ara Cospedal torna al seu anterior professió, que exercia des de 1991, primer com assistent jurídica al País Basc i després en el Servei Jurídic del Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient, abans de ser assessora del Gabinet del ministre de Treball i Assumptes Socials Javier Arenas (PP) el 1996.