La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, considera que "possiblement s'hauria d'haver actuat d'una altra manera a Catalunya". En una entrevista concedida al diari El Mundo, la ministra i secretària general del PP explica que "quan les coses passen un pensa que ho podia haver fet millor", tot i que destaca que "quan s'ha sobrepassat la llei, els ressorts de l'Estat han funcionat".

En el mateix sentit, destaca que "era bo que l'aplicació de l'article 155 es fes quan s'haguessin esgotat tots els ressorts legals que dóna l'ordenament jurídic". "I també que estiguessin complerts tots els requisits en l'àmbit internacional", diu Cospedal, que afegeix que "i, en segon lloc, que no fos una qüestió d'un sol partit polític sinó que la resta de formacions que defensen l'ordre constitucional estigués d'acord". Explica la ministra que l'aplicació de l'article 155 "es va fer quan les dues circumstàncies es van produir. I no es van produir abans".

"Si s'aconsegueix que els catalans passin pàgina d'aquest malson que han patit aquests anys, i jo crec que serà així, serà un objectiu polític aconseguit", afirma Cospedal. Per a la ministra la decisió "va ser una bona mesura i ho segueix sent. Perquè hi hagi por d'un possible resultat no direm ara si es podia haver fet d'una altra manera".

També es pronuncia sobre l'ascens de Ciutadans en els sondejos de cara a les eleccions catalanes: "Un partit que no ha governat és més senzill que pugui satisfer tothom. Però la garantia d'un Govern constitucionalista és el PP".