El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha demanat al Govern que “faci un pensament” i prengui una decisió: “No es pot rendir pleitesia econòmica a Montoro i política a la CUP. Això no s’aguanta per enlloc, el full de ruta del Govern fa aigües per tot arreu”.

Coscubiela ha lamentat “el doble llenguatge” del Govern que, per una banda, anuncia desobediència però que després acata “disciplinadament la lògica de l’estabilitat pressupostària de la troica”.

“No es posa vermell, senyor Junqueras? Insulta la ciutadania quan diu que aquests són els pressupostos més socials”, ha reblat després d’assenyalar que la despesa social prevista és un 13,5% menor que el 2010.

Segons CSQP, “el Govern ha volgut salvar la mediocritat de la seva gestió situant moltes mentides al debat públic. I no els ha funcionat perquè la realitat és una altra”.

Coscubiela ha apuntat que el problema és que Esquerra no ha marcat la política pressupostària: “Junqueras fa les declaracions, però les polítiques les continua fent CDC”, ha afirmat per afegir que “ens ven aigua seca”.

Reitera l’esmena a la totalitat

“No podem votar uns pressupostos que avalen polítiques que no compartim. No tindrem pressupostos, però sí un Govern que està a la UVI. President, necessita estar endollat al FLA i al pulmó artificial que és la CUP, fins quan pensen que poden aguantar així, amb un país en coma polític?", ha preguntat.