Francisco Correa, el cap de la trama de corrupció Gürtel, ha confessat per escrit  les comissions que va pagar a l'alcalde del PP de Boadilla del Monte, Arturo González Panero (alias el Albondiguilla) a canvi de contractes públics, anomenant a diversos excàrrecs del PP. Segons algunes fonts, els suborns ascendeixen als 795.000 euros. 

 

Font: Cadena Ser 

 

Així ho ha relatat l'empresari en una carta escrita a mà enviada a la Fiscalia Anticorrupció des de la presó de Valdemoro, on Correa compleix la sentència de 51 anys per prevaricació, frau, suborn, falsedat de documents públics, malversació i blanqueig de capitals perpetrats durant la primera etapa del cas Gürtel (1999-2005). Aquesta condemna, que obligar el PP a pagar 245.000 euros, també va desencadenar amb la moció de censura contra Mariano Rajoy l'estiu del 2018.

En el judici de la segona etapa de la trama Gürtel (2005-2009) que començarà aquest setembre, Correa s'enfronta a una condemna de 79 anys més per haver subornat a l'alcalde de Boadilla per tal d'aconseguir uns contractes públics falsejats. Segons la Fiscalia, el PP s'hauria lucrat per "una quantia de 204.198 euros en rebre quantitats i abonament de serveis de les comissions il·lícites comeses."

La confessió

En la carta, Correa confirma que les acusacions de la Fiscalia "són certes", i descriu amb gran detall la dinàmica de corrupció que els alcaldes i regidors del PP mantenien amb empresaris. En definitiva, la defensa de l'empresari accepta les acusacions de la Fiscalia i 'tira de la manta' per involucrar a excàrrecs del PP. 

Concretament, Correa apunta a l'"ambició desmesurada, desproporcionada, amb falta de carència i moralitat inexplicable" de l'exalcalde del PP González Panero, per qui la Fiscalia demana 40 anys de presó. Segons la confessió, l'exalcalde cobrava suborns "en espècie", és a dir, en forma de regals, viatges o roba, a canvi de "diversos treballs" que atorgava el Consistori madrileny a la trama Gürtel. Correa relata com González Panero era capaç de canviar de parer "si posteriorment un altre empresari millorava l'obsequi".

L'empresari també apunta a la que va ser la seva administradora, Isabel Jordán, com a encarregada de "decidir els obsequis en espècie". D'altra banda, involucra al portaveu del Partit Popular en el Parlament Europeu, Gerardo Galeote, al seu pare i al seu germà, per aconseguir penetrar a Boadilla, i col·locar a l'exdiputat del PP, Alfonso Bosch, en quedar-se fora de l'assemblea de Madrid.

 

Foto principal: Francisco Correa durant el judici del cas Gürtel / Efe