El capitost de Gürtel, Francisco Correa, ha declarat aquest dijous al judici d'una de les peces de la trama que els seus diners a Suïssa els va gestionar Arturo Fasana i que el va col·locar al compte "Soleado", el mateix en el qual, segons li va dir el gestor, tenien els seus fons grans fortunes espanyoles i el rei emèrit.

"Que doni Fasana els comptes (...) de totes les grans fortunes espanyoles que estan al mateix compte que la meva; gent molt important que surt cada dia a la televisió", ha demanat Correa al judici sobre presumptes contractes irregulars adjudicats a les seves empreses per la visita del papa Benet XVI a Valencia el 2006 per a la V Trobada Mundial de les Famílies.

A la jornada d'aquest dijous, Francisco Correa ha dit que Alejandro Agag, el gendre de l'expresident del Govern José María Aznar, el va presentar a Blanco Balín, que es va oferir a gestionar els seus comptes i "crear una estructura" perquè estava guanyant bastant diners amb diferents negocis a Llatinoamèrica.

Ha relatat que Blanco Balín el va portar a Ginebra (Suïssa) i li va presentar a Arturo Fasana, "que té un despatx que porta grans fortunes espanyoles", i a Dante Canonica, un altre gestor de comptes al país helvètic relacionat amb clients espanyols.

Correa ha comentat que ell llavors tenia ja diners a Suïssa i a Mònaco -"òbviament, diners que no estaven declarats a Espanya" - i que li van obrir un compte en el Credit Suisse.

Correa tenia "por" de parlar del rei emèrit

Segons el seu testimoni, els gestors li van demanar que no fes preguntes, però li van explicar que els seus fons anaven a passar pel compte "Soleado", "que és on estan passant les grans fortunes del país, inclosa les del rei d'Espanya", amb referència a Joan Carles I.

El president del tribunal ha interromput la seva declaració per demanar-li que no fes referències a l'anterior cap de l'Estat ni a altres persones que no poguessin defensar-se al no ser presents al judici i Correa li ha donat la raó, no sense abans dir que, si no havia parlat abans, era perquè tenia "por".

Fasana va arribar a estar investigat en el cas Gürtel, si bé la causa ha estat arxivada per a ell la setmana passada. "Aquest senyor que està en el mateix compte que jo i té el doble de diners que jo està en llibertat; la justícia no és igual per a tothom", ha afegit Correa.