El Govern ha fitxat l'epidemiòleg Oriol Mitjà com a assessor del president, Quim Torra, en la lluita contra el coronavirus i responsable d'un informe per a la recuperació social i econòmica després del confinament. Com a conseqüència d'aquesta feina no percebrà cap compensació econòmica ni tampoc per participar en les reunions que se'n derivin.

Mitjà serà responsable de l'elaboració d'un informe encarregat avui pel Govern on s'estableixi l'estratègia científica i tècnica que caldrà seguir en el procés de desconfinament, segons ha informat la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Precisament, aquest metge especialista en malalties infeccioses ha advertit repetidament sobre la necessitat d'abordar el confinament de manera adequada per evitar que es produeixin rebrots i ja ha fet arribar al ministeri i a la conselleria de Salut un informe sobre les mesures necessàries per a la fase de recuperació de la normalitat posterior a la pandèmia.

L’informe encarregat pel Govern, coordinat per Presidència, s’haurà de lliurar a l'executiu en un termini de 15 dies i parteix de les projeccions sobre l’evolució de la malaltia que han presentat diferents experts. El punt de partida és el consens existent que el nou coronavirus no es podrà eliminar a curt termini, la qual cosa obligarà a “coordinar i establir acuradament les diferents fases de recuperació de l’activitat social i econòmica”.