El Govern ha ordenat la retirada de 200.000 mascaretes FFP2, d'una partida de 490.000 que havia enviat el ministeri, davant dels dubtes que s'han plantejat sobre si responen als criteris fixats per la normativa. "Han de ser avaluades perquè s'ha vist que podrien no ser vàlides i no complir amb els requisits que ha de tenir una mascareta FFP2", ha argumentat la consellera de Salut, Alba Vergés.

La consellera responia així a la qüestió sobre les 100.000 mascaretes que el govern espanyol havia enviat a les comunitats autònomes i que el ministeri ha fet retirar perquè són defectuoses.

Vergés ha parlat en la seva resposta d'un total de 200.000 mascaretes que, segons ha dit, el Govern va decidir retirar ahir després que es va detectar que podrien no complir els requisits necessaris. La partida enviada pel ministeri havia estat repartida per la conselleria entre els diferents centres.

Fonts de Salut han concretat que el ministeri els havia informat de l'existència de mascaretes en mal estat però sense especificar de quin lot es tractava, per la qual cosa el departament ha decidit retirar-les totes "per prudència" i testar-les per comprovar quines es poden aprofitar o si cap no serveix.

Les irregularitats de les mascaretes, de l'empresa Garry Galaxy, van ser detectades per l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, que va plantejar dubtes sobre la seva qualitat. Aquest dimecres, la directora general de Farmàcia del Ministeri de Sanitat, Patricia Lacruz, va demanar als diferents governs autonòmics a través d'un correu electrònic que procedissin a la “retirada immediata de totes les mascaretes” afectades.