La secretària general del grup parlamentari de Vox al Congrés, Macarena Olona, ha insistit, davant de la pandèmia pel coronavirus, en demanar la dimissió de l'Executiu presidit per Pedro Sánchez i formar "un govern d'emergència nacional" format per tècnics i "persones que hagin demostrat que estimen a Espanya" com els expresidents Felipe González i Aznar.

En una entrevista a El Toro TV, recollida per Europa Press, Olona ha explicat que la seva formació ha mantingut una "absoluta lleialtat" amb el govern espanyol, amb el suport parlamentari a la pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus, però que, segons el seu parer, han franquejat "una línia infranquejable". "La nostra lleialtat tenia un límit", ha dit Olona, que ha declarat que l'Executiu ha estat deslleial "amb els espanyols".

"Aquest govern ha fallat, amb una traducció de morts, deslleialtat cap a la nostra democràcia i estat de dret, i no podem continuar mantenint el suport", ha aclarit, per després demanar la dimissió de l'actual Executiu.

"Demanem la seva dimissió immediata i la conformació d'un govern d'emergència nacional format per professionals, per tècnics, per persones de reconegut prestigi que no tenen un color polític determinat", ha detallat Olona.

La diputada ha afirmat que en aquest gabinet hi pot haver dirigents "que poden ser un Felipe González o un José María Aznar", persones "que hagin demostrat que estimen a Espanya". Tanmateix, ha destacat que aquest "govern d'emergència nacional" ha de comptar, "sobretot", amb perfils "tècnics".