Toc d'atenció del Tribunal Suprem al govern d'Espanya. Arran d'una petició de la Confederació Estatal de Sindicats Metges (CESM), la sala tercera ha dictat una mesura cautelar al ministeri de Sanitat per la qual l'obliga a "adoptar totes les mesures al seu abast per aconseguir la millor distribució dels mitjans de protecció al personal sanitari". 

No només això, a més, a partir d'ara l'alt tribunal farà un seguiment de com està funcionant l'abastiment. En aquest sentit, demana al govern espanyol que cada quinze dies informi dels mitjans que ha posat a disposició dels centres hospitalaris i de quina manera s'ha repartit entre les comunitats autònomes. 

Tanmateix, des del Suprem aclareixen que "en aquest moment no procedeix analitzar si hi ha una inactivitat de l'administració". És a dir, que de moment s'absté de pronunciar-se sobre si el govern espanyol està fallant en la gestió de la crisi sanitària. De moment, el que s'ha pres és una mesura cautelar, a l'espera de resoldre "el fons de l'assumpte".

Mentre la sentència no arriba, i tenint en compte l'interès públic essencial de "preservar la integritat física i el dret a la salut dels professionals sanitaris", s'extremarà la vigilància del sistema de repartiment de material del govern Sánchez. 

El CESM va denunciar ara farà un mes que el ministeri de Sanitat incompleix un dels articles de l'estat d'alarma, segons el qual ha de subministrar als centres hospitalaris i assistencials bates impermeables, mascaretes reglamentàries, ulleres de protecció i contenidors de residus.