El president de la Generalitat, Quim Torra, reclamarà al president espanyol, Pedro Sánchez, 15.000 milions d'euros per fer front a "l'emergència econòmica" derivada del coronavirus. Ho ha dit en una visita a El Masnou, on ha apuntat que aprofitarà la reunió de presidents autonòmics de diumenge per transmetre aquesta petició a Pedro Sánchez.

Concretament, Torra ha detallat que 5.000 milions correspondrien als costos sanitaris que la Generalitat ha assumit durant la pandèmia i 5.000 milions més haurien d'obtenir-se a través dels Mecanismes Europeus d'Estabilitat. A banda, l'executiu català assumiria 2.500 milions gràcies al permís per augmentar el dèficit fins l'1% i 2.500 milions més procedirien d'alliberar els superàvits dels ajuntaments. "És hora de mobilitzar tots els recursos possibles", ha advertit Torra.

El president Torra assegura que la situació que viuen els diferents sectors econòmics catalans és "greu" i alerta que per fer front a l'actual situació i ajudar la ciutadania cal incrementar els recursos. En aquest sentit alerta que en el cas del tercer sector les pèrdues s'eleven a 650 milions d'euros. Torra ha xifrat en 15.000 milions d'euros els diners que Catalunya necessita per tirar endavant. "Hem previst que aquests diners són fàcils d'aconseguir perquè només depenen d'un sí del govern espanyol", ha afirmat.

Torra formalitzarà aquesta petició en la reunió de presidents autonòmics de diumenge vinent. Confia que aquesta demanda rebi el suport d'altres autonomies. Així mateix ha dit que també demanarà a Sánchez que respongui la quarantena de peticions que el Govern va fer-li arribar en nom dels diferents consellers fa uns dies.