L'acord d'ERC amb el PSOE per facilitar la pròrroga de l'estat d'alarma imposat arran del coronavirus no ha agradat al president de la Generalitat, Quim Torra, que aquest mateix matí havia assegurat que el seu executiu no donaria suport a aquesta mesura. Torra, segons ha sabut ElNacional.cat de fonts de presidència, ha traslladat al vicepresident, Pere Aragonès, "que aquest acord no vincula el Govern de la Generalitat".

El president ha advertit a Aragonès, segons aquestes fonts, que no entén com el vicepresident d'un govern independentista contribueix a allargar una situació que impedeix recuperar les competències de la Generalitat.

Torra ha traslladat el seu malestar al dirigent republicà després que aquest vespre ERC ha arribat a un acord amb el PSOE per abstenir-se en la sisena pròrroga de l'estat d'alarma que el govern de Pedro Sánchez torna a portar a aprovació al Congrés dimecres que ve. L'acord inclou la creació de mecanismes de cogestió del fons de reconstrucció europeu i el retorn de competències a partir de la fase 3, a excepció de la "llibertat de circulació".

En saber-se la notícia membres de JxCat al Govern han admès desconèixer l'existència de l'acord.

Aquest mateix matí Torra havia assegurat que el seu Govern no farà costat a cap pròrroga de l'estat d'alarma fins que l'executiu espanyol no retorni a Catalunya les seves competències. "Que no ho faci és una prova més de la manca de diàleg que hi ha hagut en tota la gestió de l'epidèmia i sobretot aquest menyspreu de la gestió de la Generalitat de les seves competències".