Per responsabilitat, per conseqüència, per civisme, pel bé del país. Per aquestes raons Meridiana Resisteix ha anunciat que no tallarà més l'artèria barcelonina fins que la pandèmia del coronavirus estigui sota control. 

En un comunicat difós aquesta nit, el col·lectiu activista ha anunciat que se suspèn el tall de la Meridiana com a mínim 15 dies, una decisió compartida també amb Entença Republicana, Sabadell Resisteix i Arenys Resisteix. 

En l'escrit, deixen clar que aquesta decisió col·lectiva no és en cap cas una "aturada de lluita", sinó que es plantegen aquest escenari convuls com una oportunitat d'articular "altres formes de resistència i protesta". 

Aquesta nit han tallat la cruïlla entre Meridiana i el passeig Fabra i Puig per 152è dia, abans de decidir aturar el tall "temporalment" davant la crisi del coronavirus. Mentre es produïa el debat, que va ser de caràcter tens, el president Quim Torra va anunciar el confinament de la població. 

El col·lectiu ha argumentat que la "situació d'excepcionalitat" els ha empès a prendre la decisió. "Assumim no saber-ne prou i estar inquietes per les conseqüències socioeconòmiques que deriven d'aquesta aturada temporal d'activitat", expliquen al comunicat.

Davant la gestió de la situació, Meridiana Resisteix apunta a l'afectació que han tingut les retallades del govern espanyol en la sanitat pública i demana que es prenguin decisions polítiques a curt o mig termini per tal de revertir la insuficiència evident de recursos en matèria de salut.