L'Associació unificada de guàrdies civils, el sindicat més gran de la Guàrdia Civil, ha carregat contra el Govern per aturar l'hospital de campanya que l'Institut Armat estava construint a Sant Andreu de la Barca per afrontar el coronavirus, concretament ha assegurat que la Generalitat  ha mostrat una "actitud incívica".

Segons el sindicat, l'actitud del Govern i de la Conselleria de Salut no és conforme amb "la situació d'emergència" que viu el país  i asseguren que es el segon hospital de companya que estaven construïnt que queda aturat per l'Executiu català. 

L'estructura que estava muntant la Guàrdia Civil, en principi, contenia 140 llits que el consistori ha posat al servei del Departament de Salut perquè els pogués usar quan li convingués durant la crisi del coronavirus.

Posició del Govern

Per l'altra part, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que s'ha descartat l'hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca perquè "no ens sembla que compleixi les necessitats que té avui el sistema de salut en un municipi com Sant Andreu de la Barca". 

Vergés ha afirmat que és "molt important treballar les coses abans, bé i segons les necessitats del sistema" i que aquest no ha estat el cas d'"inici" de Sant Andreu de la Barca. "Demanarem l'ajuda de les administracions per construir junts nous espais, i no al revés", ha indicat.

La consellera ha recordat que han obert equipaments com poliesportius i hotels per reforçar el sistema sanitari davant de la pandèmia de coronavirus en ciutats com Barcelona i Sabadell, després que els municipis hagin posat a disposició de Salut els espais.