El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reconegut aquest dimarts que l'impacte econòmic del coronavirus "serà seriós" i s'ha proposat que aquest impacte sigui el menor possible. El president espanyol ha anunciat els punts bàsics del pla de xoc que, segons ha assegurat "seran mesures contundents i determinades".

En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que "per combatre aquesta emergència farem el que faci falta, on faci falta i quan faci falta. I junts, no tinguin dubte, superarem aquesta crisi" i per això ha comentat que es dedicaran recursos a mantenir el benestar de les famílies espanyoles, protegir els treballadors per evitar acomiadaments, que donaran suport a la liquiditat de les empreses  petites per evitar problemes de solvència i també ha comentat que es posaran en marxa mesures específiques pels sectors dels transport i del turisme.

D'altra banda, el president espanyol ha demanat aquest dimecres al Consell Europeu que es flexibilitzin les normes del Pacte d'Estabilitat i Creixement per a poder prendre mesures fiscals per a afrontar la crisi del coronavirus. A més, ha assenyalat que els líders europeus han remenat altres mesures com destinar fons europeus a afectats que perdin les seves ocupacions, alguna cosa que la Comissió Europea s'ha compromès a estudiar.

Respectar les recomanacions sanitàries

El president Sánchez també ha apel·lat en "deure cívic" de tots els ciutadans per a complir les recomanacions sanitàries i protegir als altres, especialment, a les persones més vulnerables davant l'actual epidèmia de coronavirus.

Després de deixar clar que l'epidèmia no s'està quieta i és "dinàmica", Sánchez no ha volgut avançar si se suspendran les Falles a València per aquesta situació. Serà una decisió que s'adoptarà, com es va fer ahir amb el tancament d'escoles en la Comunitat de Madrid i en determinades localitats del País Basc, d'acord amb les recomanacions dels experts sanitaris i en coordinació amb l'autoritats de les Comunitat Valenciana.