En plena guerra entre la Guàrdia Civil i el ministre Fernando Grande-Marlaska, per la investigació de la manifestació del 8-M, Pedro Sánchez ha pres partit. Després de mesos utilitzant la concentració feminista com a conseqüència de la propagació del coronavirus, el president espanyol ha volgut respondre als atacs de la dreta: “Ho dic alt i clar: visca el 8 de març”. Tot plegat després del polèmic cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos.

Des del faristol de les Corts, el president espanyol ha advertit novament que “l’enemic és el virus i la política ha de servir per a combatre’l units”. Aquesta és “una de les lliçons” de la pandèmia, ha subratllat. En aquest sentit, Sánchez ha criticat que el virus “no pot ser el pretext per combatre l’adversari, i menys encara utilitzant les víctimes com a arma llancívola o apropiant-se d’una bandera que és de tots”. Ha expressat el seu agraïment als grups parlamentaris que durant aquestes setmanes han facilitat l’aprovació del decret d’estat d’alarma.

 

“La bandera és un tros de tela amb 47 milions de fils que representen a cada espanyol”, ha assegurat Sánchez, que s’ha dirigit a la dreta: “No hi ha bons espanyols i mals espanyols. No utilitzem la bandera com una arma o frontera. No utilitzem el nom d’Espanya en va”. De la mateixa manera, ha defensat un model de país igualitari per a tothom. “Ho dic alt i clar: visca el 8 de març”, ha rebatut.

Sánchez ha advertit que “el verí de l'odi és el més nociu perquè corromp les societats”, com es veu als Estats Units. "El país que necessitem és el del diàleg, l’entesa i la concòrdia entre els territoris i les diverses formes d’entendre el país", ha conclòs el president espanyol.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram