La gestió del coronavirus per part del govern espanyol és plena de girs de guió i canvis de plans. Un cop acceptat el confinament total, després dues setmanes de demandes encapçalades pel Govern, ara l'executiu de Pedro Sánchez s'està plantejant fer una moratòria de la quota a la Seguretat Social per autònoms i pimes. Així ho assegura el diari El País, que revela que el Consell de Ministres d'aquest dimarts podria acordar un ajornament de les quotes i una prestació extraordinària pels col·lectius vulnerables. 

El govern de Sánchez ha estat durament criticat en els darrers dies per no haver pres mesures per aquest col·lectiu, especialment en el cas d'aquells que no han pogut facturar res des de l'inici del confinament i que han hagut de pagar igualment aquest mes de març la quota d'autònoms. També des de les patronals s'han demanat ajudes i una moratòria per les pimes, per evitar tancament. Els criteris sobre qui s'hi podria acollir, però, no estan encara clars i caldrà esperar a la reunió d'aquest dimarts del Consell de Ministres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat